Posts

Showing posts from March, 2018

Vita E Complex Shaklee

Image
Vitamin E pada asasnya boleh didapati dari matahari jika kita mengetahui jam berapa yang selamat sebelum menjemurkan badan kita di bawah sinar matahari,bukan?


Kandungan Vita E Complex 
1 kg Benih Gandum500 ml minyak safflower (400iu vitamin E)8 kg bayam500g badam10 mg selenium semulajadi

MANFAAT UTAMA Melindungi jantung - pengambilan harian 800iu vitamin E untuk jantunf yang sihat; melindungi sel darah merah untuk mengelkkan pengasidan lipid; meningkatkan Kolestrol HDL

Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif -
1924, kajian ahli saintis membuktikan vitamin E mampu memperbaiki kemanpuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600iu-800iu vitamin E sehari mampu meningkstjab kiraan sperma.

Anti-Penuaan - 
1 kapsul sehari membantu dalam melambatkan penuaan seperti mengurangkan kekedutan, garisan halus, parut, akne dan pigmentasi. Vitamin E ini juga memperbaiki struktur kulit dan tona muka, dada dan paha. Bercantik dengan Set Kecantikan Shaklee akan memberi kegunaan yang betul

Anti-oksidan yang se…

The pregnancy journey Shaklee included

Ongkis,

Yeap, thats my son's name. Ongkis in Dusun (Sabahans culture) means Fast. It was because i was in a labour room for 3hours only. My aunt and aunt in laws, together with my other family members was praying earnestly for baby to come out safely.

Supplements i took:-

B Complex to ease my unpredictable hormones. Energizing Soy Protein (ESP) to ward off my hunger and fulfill my cravings especially coffee which i love but manage to stop with this drink. It is also to built healthy tissue for baby in womb.
Osteomatrix to keep my joints less pain and giving calcium to my baby
Vitalea to strengthened weak bodies to carry baby and own body, plus, building up enough blood supply to deliever to baby and heart.
Vitamin C for mothers who has low immune systems
Omegaguards to deliever enough building blocks for baby's brain cells.

It had made me felt so much better after started the third month taking this supplements with consistency

My pregnancy was rough BUT amazingly happy moments tha…

Sebab apa Saya Pilih Business Dari Shaklee

Image
Set inilah menjadi favourite saya sebab kenapa saya join MLM Shaklee. Kita boleh gunakan bahan-bahan alam semulajadi dengan perasaan selamat,terbukti berkesan dan efektif. Set kecantikan dibuat khas untuk semua yang ingin menjadi.


Set kecantikan terdri drpd:

- ESP
- Vit E
- Vit C

Set Kecantikkan dan Testimoni


Vita E, ESP, Vita C, Bcom
Vita C, Bcom, Vita E
Vivix
Vitamin C dan Vitamin E

Kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang  perlu anda tahu:

1. Rahsia Awet Muda / Anti Penuaan

Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan memperkuat otot bagi memastikan kita sentiasa bertenaga. Kandungan yang terdiri daripada Asid Amino membina dan memperkuat otot tubuh, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan kelenjar. ESP juga mengandungi 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.

 2. Mempertingkat Fungsi Hormon Wanita

Khasiat berikutnya adalah untuk mempertingkat fungsi hormon wanita. Ramuan yang ini terdiri dari kacang soya. Kacang soya adalah tumbuh…

A Pretty face is beyond Skincare

Image
Ever heard of people saying to you, like,

"Sharren, ceria juga kau(ko) hari ini?", or
"Sharren, you look happy today?

"Glowing juga muka ko hari ini? Ada good news?"(as if there is one, haha!)
"Your face is glowing today, any good news?

Well, one of the reason is I use facial mask from watson a l
LOT during my single days. Why? Its because i wanted to relieve my stress. I choose korean skin facial mask or the natural ones because i have sensitive skin.

I love facial mask i always wanted to invest on skincare but at that time, food was my addiction. Especially western food i crave so much, only to get some cheese in my craving stomach. The funny thing is my face doesnt turn out oily, it becomes very dry n flaky.. Then i started worry after eating,I realise i shouldn't have eaten that or I should have ate this.

Thank God there is YOUTH Shaklee

However, now that I started back on business track. I am looking forward to keep my income and bonuses small an…

Apakah rahsia Sustained-release Vit C Plus Shaklee?

Image
Jom! Kenali keistimewaan Shaklee Sustained-Release Vita C Plus. Meh sini (saya) Sharren bagitau.


Sustained Release Vita C Plus
Meningkatkan antibodi - supaya sistem imun tubuh sentiasa tinggi
Luka & Demam - Mempercepatkan proses kecantuman luka dan demam
Gigi&Gusi - menguatkan struktur gigi dan gusi Rokok -perokok atau sekeliling mereka yang merokok memerlukan vitamin C
Kolagen - membina kolagen (sebagai bahan mengikat dan pelekat) dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
Tekanan Darah Tinggi dan Katarak - mengurangkan risiko tekanan darah tinggi dan katarak ( penyakit mata macam ada berasap di tengah mata).
Penghadaman&Penyerapan - membantu dalam proses penghadaman dan penyerapan zat besi.
Aktiviti Harian - individu yang serig stress, penat, letih, lesu serta sibuk dengan urusan harian sangat nemerlukan vitamin C ini. Vitamin V apabila diambil debgan segukupnya, hormon stress (hormon yg melawan stress).
Darah Baru -membentuk sel-sel darah baru (setiap 3bulan darah da…

How to make your favourite delicious beverage?

Image
How do you start your day?

Well, for me, I wake up very early to make sure my baby gets his food on time.
Before that i need to make sure i have enough stamina to go through a day with chaging diapers, cooking, feeding, make him up, cleaning house, in between hungry and sometimes can't pee. Haha!

I love being a mother it makes me feel that i am living for a purpose of being there as a mom. Its actually fun!

Somehow, i need my 'me time'. How do i spend time on 'me'. Is keeping inspiring others by creating a happy scene. One of it is making my own homemade beverages.

Lets see here. I have made some recipes with Milo and ESP. Hope you can try it too..and please give me feedbacks. Thank you in advance 😊😊

Let's start..

Ingredients:

A 200mls mug
Spoon to stir
Milo
ESP Shaklee
Oats


Hot chocolate Milo

Put a hot water 1/3 into the 200mls mugAdd 2scoops of tablespoonUsing a teaspoon dilute until clumps are not seenOnce dark brown milo is seen after stirring, add hot wate…

Looking for milkbooster? Here it is..

Image
Milkbooster is essential to all exclusive breastfeeding mothers and non exclusive mothers. Why essential? With a time consuming, hairwired moments but worth it, a flexible time to cater to baby's demands and going to work on a daily basis are very important to have milkboosters standby at homes. Worthy moments like, feeding baby, changing diapers, showering, playing with their babys and pumping breast are all the needs that must be fulfilled, ON TIME. Howevever, those who are non-exclusive mothers need to go work and pumping breast has limited time, and sometimes it is impossible to pump breast in busy peak hours in working area. This has made them to compromise in their pumping schedule time.

What happens when pumping schedule time is delayed long hours? Breastmilk has its capacity, when the breast is filled with milk, immediately the hormones signal is slowed down. 
Breastmilk becomes lesser by day 3 if scheduled pump is delayed. Hast, breast gets engorged, clogged and painful.

What is ESP?

Image
Energizing Soy Protein (ESP)

Shaklee uses Non-genetically modified (Non-GMO) soy protein produced under Identity Preservation Program (IPP).

 Each serving provides 14grams of Low Glycemic Index plant based protein. Soy protein helps reduce cholesterol. *Has PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) score of 1.0- the highest rating possible and equal to that given animal proteins.

Provides 9 essential amino acids. Rich in calcium which aids in the development of strong bones and teeth.

 Note: Amount of soy protein recommended to give the lowering effect on the blood cholesterol is 25g per day..




Keremajaan kulit kembali dengan mengamalkan YOUTH Skincare Shaklee

Image
Seperti kita tahu dari awal, YOUTH diperkenalkan boleh membawa setiap struktur kulit ini diaktifkan balik dan menjadikan muka kita nampak muda dan cantik. Tapi bagaimana,ya?

Pernahkah kamu impikan wajah flawless, pori-pori kecil, jeragat kurang, pigmetasi hilang, lebih-lebih lagi parut jerawat semakin pudar? Bagaimana struktur kulit semakin bagus boleh membawa seorang itu dari belakang tabir ke pentas dengan confidence yang tinggi?

Mesti ramai wanita dan juga lelaki di luar sana inginkan wajah halus, licin dan mulus.

Dengan kegunaan seharian skincare YOUTH ini boleh bawakan balik confident kita dengan lebih baik!

Lihat wajah-wajah yang telah mengamalkan YOUTH tersebut telah berubah wajah mereka kembali keremajaan kulit..


Tona kulit sekata

Jerawat berkurangan

Kulit menjadi sihat

Kekedutan berkurangan

Pori-pori mengecil
Best,kan?

Bagaimana dengan anda? Bagde pertama telah habis dijual sebanyak 200 online dan 50 branch licin. Akan dijangka akan dijual balik pada minggu ini. Boleh pre-ord…

Masalah Resdung? Saya ada penyelesaiannya

Image
Masalah Resdung? Bersin rasa macam hidung ingin jatuh? Rasa penat untuk berhadapan situasi setiap kali ditimpa?

Saya ada penyelesaiannya.

Sebelum itu jom kita fahami apa maksud resdung dan punca-puncanya

Apa itu Resdung?

Sinus yang sihat vers. Resdung
Resdung itu?

Keradangan di bahagian selaput rongga hidung
(Lihat gambarajah)

Apa Punca-punca Resdung?

• Habuk
• Bahan kimia iritasi seperti perfume
• Perubahan cuaca mendadak
• Asap Rokok
• Tempat yang terlalu sejuk
• Tempat yang terlalu panas

Tanda-tanda simtom resdung adalah

Bau Mulut
+ Sering bersin
+ Tidur berdengkur
+ Sakit tekak
+ Pening kepala

PENYELESAIAN

Set Resdung



Alfa2
Vitamin C
Nutriferon

ALFALFA - Alfalfa mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit (resdung) itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa seb…

ESP DAN SAYA

Image
ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

Apa bagus nya tentang ESP yang bagi effect yang

poingkaa (terbaik)?

Selama saya try on ESP ni saya boleh rasa sakit dugal sia betul2 kurang. Selama seminggu boleh suda rasa tidak lagi lapar gila.

Next, sia pegi ke rumah kawan saya kira upline la,hairan betul kenapa ada putih2 di muka dia macam pakai masker.. Rupa-rupanya ESP boleh pakai masker pula..bisik ati saya. Bila lepas dia cuci nampak betullah yang kena hurai dalam iklan tu, cerah, gebu dan licin macam ada moisturizer semula jadi.


Set Jerawat Shaklee


Lepas tu sia mengandung dan banyak juga rasa mual dan kurang makan, sekali tengok dengan ESP masukk ja ba.. Pagi2, lunch dan supper saya amalkan ni.. Tidak rugi. Knyanng ja rasa.

Baru saya melahirkan anak saya ni.. Penting pula untuk membina air susu yang pekat.. Adui paling lazat la kali anak sia minum tu.Hihi

Now rasa berat badan naik dan perlukan ESP untuk minuman yang berkhasiat sepanjang hari tanpa mengalah ke makanan yang bizkut, atau terlebih maka…

SET KECANTIKAN - Rahsia Awet Muda

Image
Rahsia Awe Muda

WOW! Apa rahsia dia ni ah? Macam saya mau tau ba!. Setiap hari glowing ja muka. Bila perhatikan tiada langsung make-up di bawa hari-hari ke tempat kerja. Orang lain awal pagi sampai ke tempat keja.

Masuk kerja awal pagi, kemas, muka cantik, apabila sudah dihujung shift, hancur segala celak atau mascara disimpan, rambut lagi serabai! Haha. Maklumlah kerja nurse siapa juga dapat bayangkan kalau di dalam ward, ya kan?

Seorang jururawat apabila masuk ke alam kerja mereka saja faham situasi yang menjaga nisbah 1:7.

Okay, selesai memberi ubat kepada pesakit mengambil masa untuk ke pantry. Terjumpa si JJ (bukan nama sebenar, umur sekitar 35thn)ko pakai apa ni selalu nampak berseri ja. Saya nampak kamu tidak juga bawa make up ka, masuk ke tandas kali2 ka untuk touch up. Kamu pakai apa?

Automatik orang yang cantik ni digelar awet muda ba kan.

Rupa-rupanya dia telah mengamalkan shaklee 2 tahun konsisten dan xpernah putus

Wah! Itu pula rahsia awet muda? Apa set-set kecantikan yan…

Items in YOUTH Skincare Set

Image
Skincare YOUTH by Shaklee
There are regimes in Shaklee Skincare which is The Intensive & Repair Set

The Advanced Anti-Aging Regimen includes:

Step 1:  Luminous Gel Oil Cleanser – 3-in-1, soap-free, pH-balanced cleanser.  Gently polish, purify and prepare your skin.



Step 2:  Perfecting Skin Toner – Free your skin of dull cells and environmental pollutants. Exfoliate, hydrate and nourish for glowing skin.




Step 3:  Youth Activating Serum – 10X the actives to provide the critical regeneration step.  Renews skin at the cellular level for superior radiance and rejuvenation.
.

Step 4 Day:  Age Defense Mineral Moisturizer – Naturally derived zinc oxide provides chemical-free SPF 50 Broad Spectrum UVA/UVB protection.  Vitamins and botanicals moisturize your skin and improve skin tone.

Step 5 Night:  Advanced Renewal Night Cream – This targeted night repair cream supports your skin's cell renewal process. A proprietary botanical blend helps collagen and elastin production to make skin a…

Set Sendi & Tulang

Image
SET SENDI DAN TULANG



Ada yang pulang hujung minggu ni? Bawa pulang set sendi dan tulang buat khas untuk ibu bapa, nenek yang selalu ada sakit2 sendi d bahagian tengkuk, bahu, belakang, pinggul, lutut dan tumit

Sempena membalas jasa mereka yang selama ini menolong kita di masa yang susah.

Biar saya share kebaikan dua kawan ini:-

OMEGAGUARD
1.  Mengurangkan saluran darah dari tersumbat

2.  Omega 3 dapat mengelakkan strok

3.  Mengekalkan tekanan normal darah

4.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

5.  Mengurangkan sakit kepala

6.  Merendahkan kolestrol

7.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
 Membantu menyihatkan paru-paru

8. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll

9. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)

10. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang

11. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

12. Membantu meningkatkan …

"Kenapa Shaklee..?"

Image
Selamat pagi, salam hari yang ceria untuk hari anda.

Just mau share ni.

Ada sia kana tnya ba,

'Kenapa ba dulu ko jual dari company XX tapi sekarang pula ko balik jual Shaklee?'

Sebabnya..apa yang saya lalui sama shaklee ni tidak pernah saya alami d mana-mana tempat tapi dlm shaklee ja saya bole jmpa.

3 ja la ah saya bagi actually banyak sangat:

Three of it is,
1. I can see the journey towards my dreams
Bagaimana? Dalam shaklee ni satu ja sebab pasal kesihatan saya sukaaa share..saya makan n rasa effect shaklee sendiri bagi sama saya. Dari bujang tu saya makan shaklee, semasa mengandung si OS saya betul2 pening lalat, lambat saya makan vitalea .sekalinya bulan ke 2 saya amalkan supplement. Bukan sekalinya beli satu set, masa itu banyak perlu bayar hutang. Terusnya, mendadak naik tenaga saya sampai lah boleh tolak stretcher pesakit yang berat 80kg..perghhh.. Mencabar tapi shaklee yang menolong saya ada tenaga. Masuk bulan ke3 baru amalkan satu set penuh prenatal. Syukur atas doa…

Shaklee is a life-saver for every end of month

Image
Apabila luahan kedengaran di hujung bulan,

"Apa la tu, dapat gaji, gaji habis bayar semua"

"Kita kerja penat-penat, hujung bulan bawa pulang ciput ja"

"Kita kaya berapa jam ja,sebab hari ni gaji, esok bank 0 tinggal,haha!"

Keluhan kawan-kawan setiap bulan.

Ba, sejak saya makan gaji dan buat shaklee, nasib-nasib saja saya ada shaklee oo..buat makan2 cukuplah,siapa mau bagi?

Untung tau buat business sambil kerja.. Kalau sales bonus gemuk lagi, tiapaya kacau gaji pun..




Siapa mau?

Whatsapp saya sini link:
http://healthwisebiz.wasap.my/
http://healthwisebiz.wasap.my/
http://healthwisebiz.wasap.my/

#founderofhealthwisebiz
#healthwisebiz
#pengedarshakleeuuc
#mamaongkis

YOUTH jualan licin dalam Shaklee

Image
Skincare YOUTH Shaklee licin

Baru-baru ni Shaklee memborong 500 skincare YOUTH ke Malaysia online selling dan hanya 50 YOUTH dijual ke Kota Kinabalu Branch.

Waduh! Hasilnya dari jualan online selling ja terus 'insufficient' maksudnya licin habis produk YOUTH ini.

Apa yang buat online selling pun habis dijual? Apa keistimewaan YOUTH ini? YOUTH Skincare Selamat dan Terbaik dalam Malaysia ini boleh membantu anda memahami lebih dalam tentanf produk YOUTH ini.

Waw ka wow? Biar saya bagi share user YOUTH ini
dapat menceritakan Struktur kulit semakin baik dalam 14 hari bersama YOUTH.

Dari pandangan saya,kulit saya sensitive dan sesuai untuk kegunaan YOUTH ini cuma masa untuk mengamalkannya belum lagi dapat dimulakan.


Apa yang bez dari skincare lain tentang YOUTH ini:
-

.: 100% Vegan, Cruelty Free, Non-Comedogenic, bebas 1500 bahan berbahaya dlm skincare yg kebiasaannya ada.


Kelebihan YOUTH bulan promo Mac 2018




* Free Membership berharga Rm68.90

* Free YOUTH bag berharga Rm50++

* Free…