Posts

Showing posts from July, 2018

Be the Person you are Called to be

Self Improvement

Self Worth
Self Love
All this has always there is something that gets in the way to become the best version of you. 
Yes, it is not the knowledge that makes you special, 
It is not the skill required and not because you're brilliant.
'What is, then?' U asked?
Anything to everything u can acquired when you practice the skill, or hobbies. Or anything you are interested in
'How to commit when one task is learned and mastered?'
Mindset. 
Yup! You can be the top class or the most beautiful person or that boss that everyone love, but what makes it continously is your mindset.
See you gotta need your heart, perseverance and consistency to make it work and how does a world class sucessful entrepreneurs think? 
Whether you earned big money or the most influenced person on earth, the key is your lifestyle.
Do you have the potential to be an entrepreneur?
Let's find out in this link below: Entrepreneur Potential Self Assesment
Lets help make awareness tha…

3 perkara kamu harus tahu sebelum memulakan bisnes idaman

Image
Pada pertama saya bukannya ada niat mau bisnes pun, baru fresh lagi mula kerja dalam klinik dulu hanya gaji diterima rm600 untuk 7 bulan. Masa tu komitment sama loan, satu saja,iaitu PTPTN.


HB rendah semasa mengandung dan Cara Mengatasi


Sudah tu bukan tinggal dalam rumah sewa,di rumah sendiri. Kereta pun bayar minyak saja bukan bayar ansuran, kereta datuk pinjam haha! Cian datuk.

Jadi, lepas tolak ini itu, selepas dapat gaji pertama,dapat juga bawa pulang rm400 balik. Wow! Alangkah bagusnya kalau ada penyimpanan. Masa tu ingat maw seronok saja sama kawan kerja. Best bah! Kenali watak mereka yang happening. Tapi saya ridak recommend sama mereka yang baru mula kerja, sakit! Sebab hujung bulan makam di rumah saja haha!


Ada kawan ajak berbisnes Shaklee. Pas tu pandai kawan saya umpan hati saya join member. Alah! Rm65 ja dengan rm400 pasti boleh. Tengok2 kawan saya tu berkepuk-kepuk juga poketnya sebab setiap pertengahan bulan, ada ja dia membelanja dirinya starbucks haha! Dulu trend '

Mencari mentor hidup postive dalam Dunia Biz?

Image
Saya boleh jadi orangnya.


4 Cara Atasi Masalah Perut Buncit dengan Selamat


Mengapa mencari mentor adalah penting?

Mentor itu tentukan masa depan anda. Jika mentor anda positif, maka masa depan akan jadi positif

Dalam shaklee ada kah yang tiada negatif?

Ini pasti ada, kerana setiap individu mempunyai mindset yang berlainan. Tapi saya berterima kasih upline saya semua mindset postiif kerana itulah rezeki mereka sudah melimpah akan membantu lagi kami yang di bawah nya.

Bagaimana kah upline sangat membantu?

Seperti saya mempunyai downline, saya sentiasa mencari mereka dan bertanyakan perkembangan. Jika semangat nya kurang saya boleh rasa dan begitu semangat saya mendorong mereka kerana setiap individu di dalam group saya adalah penting. Ok, jika mereka tidak dapat membalas saat itu, mereka akan balas bila free.

Bagaimana perasaan jadi Leader?

Terus terang, group saya masih lagi berkembang, belum ramai lagi membuka hati buat biz. Kebanyakan makan vitamin sendiri dan bagi keluarga atau kawa…

6 kebaikan collagen secara am yang perlu kamu tau

Image
Collagen ini ada banyak kebaikannya. Jom tmbahkan ilmu tentang 6 kebaikan collagen secara am yang perlu kita perasan.
Kebaikan Collagen dalam badan:- 1. Boleh membantu dalam kesihatan kulit


2. Membantu mengurangkan kesakitan sendi


3. Mengelak dari kerapuhan tulang - osteoporosis


4. Boleh membantu meenganjalkan otot


5. Membantu keanjalan otot dalam jantung

International journal biologicwl sciences
6. Membantu kekuatan rambut dan kuku

Testimony pengguna Collagen Shaklee


Apa bahan yang ada dalam Collagen Shaklee?






Stay tuned dengan testimoni yang akan bertambah nanti!
Terima Kasih sebab sudi menyinggah blog saya! 😍😄
Contact 0149505849
Atau

Nutrisi Lengkap Shaklee bagi Ibu mengandung dan Ibu menyusu

Image
Hi, 
macam ada aura ni, banyak  orang mendapat ujian kehamilan yang positive, ya?
Wow! Tahniah bagi ibu yang mengandung, kepada yang belum lagi ada zuriat, inilah masanya untuk perbetulkan diri mana yang harus diperbaiki. Penting betul tu kalau suda tau pregnant, cepat2 cari vitamin sebab kita suda tau tanpa vitamin badan kita, apa lagi seorang ibu, hanya boleh menampung seorang saja. Jikalau tiada vitamin akan terjadinya risiko: 

Dibawah ini adalah tersenarai:
✓ keguguran ✓ kurang darah ✓ gigi berjatuhan/ retak ✓ pening2 lalat berlebihan ✓ gastrik sebab kurang makan atau lebih makan ✓ kandungan tidak stabil ✓ anak cacat kurang zat ✓ dan banyak lagi tapi cukup la ini ja sia share

Menakutkan bah! 

Mari kita tgk apa yang ada dalam set shaklee yang boleh mebantu anda: -




Vitamin C: untuk menguatkan gigi,gusi,tulang, collagen

OmegaGuard(minyak ikan): omega 3 kepentingan fatty acid untuk perkembangan otak bayi dan mata juga untuk mengawal cholestrol dalam badan semasa mengandung


Vitalea (w…

Tips Minda Kukuh Biar Kena Kutuk

Image
1. BERSYUKUR

Bersyukur kerana diberi peluang jatuh supaya dapat bangun balik dan maju kedepan - bagi diri lebih banyak peluang untuk membina jati diri

2. GEMBIRA

Gembira kerana ada orang tau diri kita wujud. Sudah tiba masanya untuk kita tau kita adalah lebih baik dari orang yang kutuk kita.

3. DOA

Kirim doa untuk orang yang kutuk kita kerana mereka lebih memerlukannya.

4. FOKUS

Fokus di sini kearah perubahan diri untuk menjadi lebih baik. Kurangkan keangkuhan. Pentingnya sesuatu perkara itu, lebih baik kita tidak tau kerana saat itu, kita dapat tingkatkan kekurangan dalam diri kita.


Tips Atasi Masalah Senggugut



5. KESABARAN

Hubungan sama boyfriend/girlfriend,mama bapa,adik beradik dan kekeluargaan mengambil masa. Jadi, membina hubungan dengan diri pun ambil masa.

6. UBAH MINDA KE ARAH POSITIF

Banyak orang awalnya rasa semangat untuk capai impian dan target memasing, tapi apakah sebab mereka cepat putus asa?
Mindset. Apa yang kita cakap dalam diri kita itulah akan keluar dalam gaya da…

Penapis air di dalam periuk kera

Image
'Apa ni ah?' Haha! Ini baa jug air ada penapis air sedia suda di dalam tu jug.
'camna tu?', kamu tanya?
Mari saya share. Kamu tau suda Shaklee ni popular sama itu vitamin semulajadi dan YOUTH skincare ORGANIC kan?
Ni penapis yang saya mau Share adalah penapis yang Go Green punya.. Ini adalah
✓ SELAMAT - menyingkirkan kandungan plumbum di dalam air yang sudah dirawat dan dibekalkan ke dalam paip air kamurang di rumah ka, tempat kerja ka, homestay kamurang. Diiktirafkan oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association(WQA))
✓ PILIHAN BIJAK - Menjimatkan kos - penuras yang tidak perlu mengangak masa tukarannya
✓ HANDAL - Lebih banyak air bersih pada setiap masa. Get clean Water ini menghasilkan 303 litre (80gelen) daripada setiap turasan yang di mana ia dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan bahaya kepada kesihatan kita
✓ MESRA ALAM - get clean ini menggunakan sistrm Penuras diperbuat daripads…