Posts

Showing posts from April, 2018

5 Tanda awal kehamilan

Image
Kenapa saya rasa lain macam ja badan saya bah? Sakit kepala, pening, tulang belakang sakit. Uih! Last period bila? Bah. Limpas sudah seminggu.
Pernah seperti rasa macam badan lain? Baru masuk ja bilik sebelah tengah orang masak contohnya bawang, cepat-cepat pusing dan besar terus langkah dijadinya. Haha! Takut2 ada orang perasan. Takut mereka cakap, sumbung (sombong) pula.

Di sini saya share 5 tanda-tanda kehamilan yang kamurang patut tahu. 


Perhatian, setiap individu berbeza dan semua tanda-tanda tidak akan datang sekaligus dan ada yang hanya menunjukkan 2-3 tanda. Kemungkinan juga kamu limpas period disebabkan stress atau environment yang mennyebabkan period kamu tidak teratur.
5 Tanda-tanda Awal Kehamilan



1. Sakit kepala

Sakit kepala selalunya datang pada bila-bila masa. Ia akan kerap sehingga rasa kurang selesa yang melebihi.

Ini disebabkan estrogen dan progestron menyokong bayi di dalam rahim




2. Sakit belakang 

Rahim yang ada bayi akan rasa tekanan pada rahim sehingga menarik saraf-sa…

Set Bau Nafas Shaklee

Image
Set Bau Nafas Shaklee



Alfalfa- menyegarkan nafas dan membuangkan toksik dalam badan




Peppermint Ginger - memusnahkan bakteria yang menyebabkan bau mulut




Herblax - pembersihan usus




Vitamin C - membaiki fungsi gusi yang tinggi imun sistem




Garlic - berfungsi sebagai antibiotic semulajadi untuk memusnahkan bakteria




Cara Atasi Masalah Bau Mulut Cepat dan Berkesan


Boleh contact saya di link whatsapp ➡Wasap.Sharren.Com

Instagram saya➡ Google search healthwisebiz instagram

Dan Facebook Acc ➡ Sharren's Facebook
Image
KENAPA ORANG LAIN BERJAYA KENAPA KITA TIDAK?

SEBAB orang lain berfikiran besar sedangkan kita kecil walaupun otak kita sama besar.

SEBAB orang lain punya misi dan visi yang jelas lantas dilaksanakan sedangkan kita tidak.

SEBAB orang lain gigih berusaha kerana percaya aktiviti adalah produktiviti sedangkan kita lepak.

SEBAB orang lain pandai mengurus dan menghargai masa sedangkan masa kita banyak yang dipersiakan.

SEBAB orang lain berbincang tentang idea sedangkan kita bercerita tentang hal ehwal semasa.

SEBAB orang lain bina jaringan perniagaan sedangkan kita bina jaringan sosial.

SEBAB orang lain tidak berputus asa sedangkan kita mengalah sebelum berjuang.

SEBAB orang lain cari sebab untuk berjaya sedangkan kita cari alasan untuk gagal.

SEBAB orang lain minta bantuan mentor sedangkan kita rasa kita hebat.

SEBAB orang lain saban hari mencari ilmu terkini sedangkan kita tidak.

SEBAB orang lain membantu orang lain untuk sama-sama berjaya sedangkan kita tidak.

SEBAB orang lain berdoa me…

Kesitimewaan carotomax vitamin Mata

Sejak lahir lagi si ibu mengandung telah dinasihatkan oleh doktor bahawa ibu mengandung haruslah makan makananan seimbang supaya pembentukkan mata bayi terhasil  selengkapnya.

Did sini saya ingin share  Keistimewaan CAROTOMAX Alfa Carotene - Untuk membantu penglihatan malam, kesihatan mata, membantu degenerasi penglihatan.Beta Carotene - Memperbaiki kulit Dan mempercepatkan sambungan Luka kulit. Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko terencat sel usus, sel payudara Dan sel prostat. Lycopene - anti penuaan organ Dan bersifat antioxida. Memberi kesihatan serviks yang sihat, kitaran jantung Dan sistem imun. Mengurangkan kelenjar prostat.Astaxanthin - karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, number yang potential Dan tulen. Perlindungan untuk oksida kolesterol LDL akan turut mengelakkan daripada rosak.Lutein - Menyekat katarak, AMD (berkaitan dengan umur), glaukoma.Zeaxanthin - Menuraskan cahaya gelombang biru pendek merbahaya. Mengurangkan risiko sel terencat payudara,ovari,…

Minuman berindex glisemik rendah iaitu ESP

Image
Tahukah kamu Energizing Soy Protein (ESP)

adalah minuman ber-indeks glisemik rendah dimana karbohidrat dipecahkan kuantiti dengan perlahan bagi paras gula yang tinggi? Sambil itu, membebaskan glukos ke dakan sistem badan

Dengan mengekalkan paras gula yang rendah adalah satu-satu rahsia untuk mendapatkan berat badan yang ideal serta penjagaan keshatan dalam jangka masa panjang

Sesetengah soya diroses dengan alkohol dimana cara pemprosesan menghilangkan isoflavin yang bemanfaat. Energizing Soy Protein iaitu ESP dicuci dengan ai untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan keseluruhan kebaikan soya.
Facebook: Sharren Kaur
Instagram: Healthwisebiz
Telegram: Sharren
Wasap is at my profile bio.
Spread The Love♥


Masker Energizing Soy Protein (ESP)

Image
Masker ESP ni saya suka pakai semasa weekend.


Weekend sajalah masa saya ada selepas bekerja berderet sepanjang 8jam.
Ya, kenapa saya cakap 8jam? Sebab lunch hour juga time makan-makan dengan rakan kerja bersembang juga tentang kerja. Kadang terlepas lunch sebab kena pam susu. Apa lagi lepas bersalin masa tu (Si Ongkis bukan nama sebenar sudah masuk 8 bulan).
Masker la sebagai anti stress bagi sesetengah perempuan tu untuk de-stress keja. 
Sekarang sudah tidak kerja lagi. Pun tetap bermasker pula.
Saya rajin bermasker sebab muka saya kering dan kerap ada kemerah-merahan di pipi macam kena sun burn cuma tidak ketara sebab gelap bah kulit saya.
Masker ESP ini baru-baru ada saya buat experimen sebelum,semasa dan selepas memakai masker. Syukur ada rasa fresh dan wangi ja sepanjang test selama 30min.
Saya menggunakan ESP shaklee ini dengan target muka saya glowing,gebu dan licin. Lihat gambarajah dimuat naikkan. Dan buat perbezaan diantara gambar. Anda akan puas hati juga jika diamalkan dua kal i …

Eczema Kulit dan Mata

Image
Actopic Dermatitis
Sejenis penyakit kulit yang melibatkan

Fakta Eczema
* keturunan genetik
* mempunyai ciri-ciri kemerah-merahan bintik, lama kelamaan menjadi berair
* respon imun yang sesat menyebabkan kulit menjadi gatal yang terlebih
* penyelsaian nya menggunakan herbal blend jika yang hanya kering dan kemerah-merahan, dan menggunakan steroid untuk keradangan dsn kegatalan (dinasihatkan untuk berjumpa dengan doktor dahulu)
* kegunaan antibiotik mungkin diberi jika jangkitan sekunder adalah tahap teruk

Transalte from MedicineNet.

Gambar Eczema

WebMD Kulit kering
Healthline Kulit bersisik
5 Rahsia Kelebihan Youth Skincare Shaklee berbanding Prodak Lain di Pasaran

Eczema Bahagian Mata


Punca
Alergik dengan makananDebu Asap rokokBulu haiwanPencuci contact lense Haba yang kering
Dan banyak lagi di boleh baca sini (English)
Mengurangkan Rabun Mata & Silau dengan Makanan Mata
Cara mengatasinya Sebaiknya menulis journal boleh membantu anda dengan merekodkan makanan yang diambil seharian boleh kena…

Bagaimana caranya buat masker dengan minuman protein ESP

Image
Cara-Cara Membuat Masker dengan ESP

Apa mewakili huruf ESP? ESP adalah Energizing Soy Protein dimana kekacang soya dicampur dengan bunga Vanilla semulajadi.
Mula-mula taburkan sesudu teh dua kali ke dalam mangkuk dan tuangkan sedikit air sehingga nampak pekat seperti gambarajah dibawah:-
ESP mixed water
Selepas itu tempekkan ke atas tapak leher, leher, naik ke atas dagu, pii, hidung atas bibir, dahi, kiri dan kanan dahi :





Finally, bilas pakai air biasa.. Akan menjadi seperti gambarajah ini:


So masker seperti ini harus digunakan selama 10-15 minit. Dalam 2 atau 3 kali seminggu.
Sebelum sapu masker ke atas kulit, saya rasa kulit saya kering, kusam muka tidak ceria dan suhu suam. Selepas  menggunakan ESP, saya dapat rasa #shakleeeffect dengan effect glowing, licin dan gebu. Rasa fresh betul.
Rasa minat dengan post-post saya? Tekan subscribe dan isikan emel kamu. Saya akan update kamu tentang next topic saya.
Baca juga :Kesan pengamal supplemen dan youth skincare
Dan

Masalah kulit dan car…

Projek buat #duitekstraratusribu

Image
Dengar projek #duitekstraratusribu ja macam boleh je sampai target cycle baru dalam busineas shaklee ini. Sama saja perasaan bila dengar "ais cream sandwhich" sedap didengari. Well, target goal is a target. Aim the bull's eye.
Keraguan ada disitu, boleh kah capai target ni? Tanya hati kecil saya ni. Perlahwanan antara dua orang si, 'Positive' & 'Negative' macam anjing dan kucing bergaduh asal tuan punya badan buat decision.
P: Ingat ya, Sharren. Ini bukan soal boleh buat ka tidak, percaya sebelum bejaya, YAKIN BOLEH!
N: ELEH! Ada hati ja mau sampai sana..bila suda sampai sana ko boleh maintain ka rank ko? Money can't buy life ba bilang Si Bob Marley.
 Ha! Bayangkan siapa la ba yang menang? Pasti dari kita saja bai tu. Self-reminder. Mindset paaaling penting jika mau start suatu business. Bukan jalan lurus trus duit runtuh di depan muka pintu utama rumah kita. Kena selok belok jalan pintas, jalan highway, jalan tanah liat, batu-batu smua kena llal…

Financial Freedom is DEMANDED

Image
I want financial freedom!

Bisik hati si single mom, mengeluh duit nda cukup setiap bulan. Gaji RM3000 sebulan tapi mana lagi kena urus rumah, urus 5 orang anak. Tiada lagi masa untuk anak-anak asyik keja lebih masa. Syukur la ada bonus itupun hujung tahun ja. Adui, rasa mau simpan duit. Tapi pegi mana smuanya?

✔ Loan untuk anak study - ada
✔ Belanja dapur - ada
✔ Minyak kereta - ada
✔ Bil elektrik & air - ada
✔ sewa rumah - ada
✔ shopping? Nanti-nanti la.

Kesian single mom ni, tiada perna terfikir pun untuk kebaikannya. Keperluan anak dan kehisupan seharian saja mampu.  Okla kan?

Bagaimana kalau sia cakap, ada extra rm500 atau rm1000 sebulan?

Shopping, bawa anak berkelah,

LIVING YOUR DREAMS? SIAPA BAGI?

Haha! Stop kasi susa hidup kamu suda.. Kasi kumpul tenaga untuk buat biz dan tengok sendri hasilnya.




Join my team #healthwisebiz

Lets start this business together - click here

#duitektraratusribu