Posts

Showing posts from February, 2018

Journey with Shaklee

Kenapakah saya pilih shaklee melebihi business lain?

Pada mulanya, seorang kawan memang aktif untuk post macam di wall facebook. Kebanyakan iklan orang-orang facebook, apabila buat iklan, copy paste ja dari upline mereka. Buat saya tidak berapa minat mau baca tapi dengan kawan saya ni. Banyak yang dia cakap post dia macam ni..

"Naa ada suda ESP sampai ditangan sia, siok juga ah bolehbl buat masker. Orang lain minum susu saja tapi saya da dua kebaikan boleh nampak,iaitu,

Cantik luar dan dalam!"

Bila click profile pic-nya, wuii.. Jerawat kecil dia pun hilang, cerah lagi wajahnya, bibir ja nampak kemerah-merahan.. Ploles habis lah!

Lepas amalkan vitamin E puas hati juga

First time makan Vitamin E, kuku jdi keras, kukuh, sebab saya punya jenis ni selalu jenis lembut senang joyak atau patah dan cuci pinggan buat kuku saya nipis dan akhirnya koyak/patah. Ee..bila start sudah gatal sebab digigit oleh nyamuk kah, garu2 lembut muka kah, ADOI! sakit pula, sia-sia muka terluka..kuat suda…

YOUTH Skincare SHAKLEE & PARUT JERAWAT

Image
YOUTH skincare dan Parut Jerawat


Pernahkah kamu?

-mau cari produk baru dan jerawat parut tiada perbezaan sebelum dan selepas mencuba produk tersebut?

-apabila produk sebelum sudah bagi kesan yang teruk, membuat diri sendiri fobia untuk mencuba produk baru sebab experience sebelum ini sangat dasyat muka akibat kesan sebelum ini tidak berjaya?

- akhirnya balik lgi dengan menggunakan produk yang menyakitkan itu berharapan akan menjadi pulih?

Aduh sis dan bro, saya pernah nampak dekat sahabat karib saya sendiri. Luka parut yang ada dimukanya itu sengsara saya nampak apabila dia menggunakan juga produk yang buat sengsara itu diamalkan juga berharapan parut itu hilang, tapi masih sama.

Biar Sharren bagitau penyelsaiannya.

YOUTH skincare penjagaan muka yang sangat rapi

Ahli Saintis Shaklee membuat kajian selama 8 tahun untuk memastikan produk skincare shaklee ini selamat dan bahan-bahan diguna di dalam setiap produk adalah vegan 100%.

Apa itu vegan 100%? Segala alam semulajadi tidak dikacau …

YOUTH DAN PIGMENTASI

Image
Youth dan wajah Berpigmentasi

Pernahkah anda rasa macam kurang senang dengan penampilan diri?

Pigmentasi semakin kelihatan di dahi,pipi dan mungkin di dagu? Tapi mencari sebanyak foundation cream tapi tidak selesa pada hujung hari?

Atau beranikan diri ja keluar rumah tanpa sebarang make up?

Di sini shaklee ada jawapan dan testimony setiap pengguna.

Nama skincare ini YOUTH, Looking Younger Longer moto nya. YOUTH Shaklee Skincare Terbaik di Abad Ini

Biar saya bagitahu, YOUTH ini diperkenalkan sebagai skincare untuk kecantikan  tanpa berkorban keselamatan diri.

Shaklee mengambil 8 tahun untuk mencari jawapan kepada pigmentasi anda. Selain itu kebanyakkan skincare dibuat kajian untuk orang caucasion (keputihan dari kulit orang putih) dimana mengambil orang asian ini berisiko banyak dan sangat complicated dan complex. Di mana keputusan pun berdasarkan orang caucasion juga.
Manakala, orang-orang asian ini limited research.

Bagaimana mereka dapat ukur anti aging seorang nenpunyai kulit yangb…

Immune Booster for Children

Image
Immune booster Shaklee's Children Set

Salam Sejahtera!

Disini saya mau share tentang set immune kanak-kanak.

Set ini ada: -

- OmegaGuard
- Nutriferon
- Vitamin C Chewable
- Mealshake
- Vitalea for children (VFC)


Kebaikan Omega Guard dengan menambahka antibodi dalam badan anak:

+ Membantu dalam perkembangan otak kanak-kanak, kajian menunjukkan kanak-kanak yg mula mengambil omega 3 lebih awal ternyata otaknya lebih cergas.

+ Membantu mngawal penyakit dari dalam, contohnya, masalah eczema untuk timbul semula.

+ Bantu tingkatkan sistem imunisasi kanak-kanak dan dapat mengurangkan suhu badan seperti demam selsema dan batuk kerana Omega 3 ini bersifat panas jadi bila dimakan automatik memberi kesan panas dalam badan.

+ Omega 3 ini mempunyai sifat anti radang dan anti inflamasi jadi ianya amat berkesan untuk mengurangkan serangan contohnya seperti asma pada kanak-kanak dan mengurangkan penggunaan inhaler.

+ Dengan pengambilan Omega 3 juga kanak-kanak lebih cergas dan aktif serta membantu …

Vitamin C Sustained Release

Image
Vitamin C Sustained Release dan Kecantikan

Badan kita ni mampu bertahan apa saja,contohnya kalau badan kita sejuk akan mengigil untuk menghasilkan haba. Kalau pula panas, badan kita akan meng1hasilkan peluh untuk menyejukkan badan pula. Ñ

Tapi macamana kalau sakit pula? Terpulang saja sama askar-askar badan memasing iaitu antibodi. Kelemahan badan kita ini, dia tidak dapat hasilkan vitamin C. So maka vitamin C pun kena cipta supaya antibodi kita boost ikut musuh yang mereka hadapi pada masa itu.

Vitamin c ini fungsinya membantu kesihatan sistem imun dan memgekalkan pertahanan antioksidan semula jadi serta penyambungan sel dengan sel yang lain. Tambahan, vitamin c adalah antioksidan yang kuat dapat membantu dalam sistem imunisasi dan melindungi sel yang mempunyai radikal bebas.




Wanita ini telah mengamalkan vitamim C sustained release selama dua bulan. Resultnya, dari mukanya yg berjerawat kecil ini sudah berkurangan. Dengan bonusnya, mukanya jadi cerah! Untungnya bila sudah amalkan yan…

Herbal blend dan Excema

Image
Herbalblend dan Excema

EXCEMA

Excema aduhh..cakap ja pasal nama penyakit ni. Sudah rasa gatal2 di jari saya..saya sudah mengalami masalah inisejak saya umur 7tahun. Memang sengsara tapi saya bersyukur penyakit ini hanya ada dijari jemari. Akan tetapi, tangan juga selalu saya menggunakannya untuk buat kerja seharian. Selepas mengamalkan set excema, syukur kurang lah kulit melarat menjadi merkah. Malah, ia akan cepat-cepat dikurangkan dengan serta merta selepas dikesan. Herbal blend saja memang membantu jika kita amalkan makanan seimbang dan elakkan punca-punca tersebut. Syukur ada set excema ni. Bacalah tentang excema untuk pemahaman lebih mendalam.

APA ITU EXCEMA?

Excema adalah sejenis penyakit dimana ia start dari menjadi merah, lepas itu menjadj bintik2 keci, lepas tu dia jadi merah kemerahan, kering dan apabila tergaru sikit dia sudah menjadi merkah. Aduii masalahnya juga kalau digaru, makin garu makin sedap..bila stop haaaa...menyesal.

Saintis buat kajian mengatakan tentang sebabn…

Shaklee has advanced from Nutriwhite to YOUTH

Image
Quality, and notquantity that matters

How great one minds can work

SHAKLEE YOUTH SKINCARE was created by great people who comes together and form a special type of skincare where type of skin tone is available to use.

WHY?
Shaklee has always been improving their product. Each skin type has their own preferance,you say? How about trying a new product which has these kind of ingredients.

INGREDIENTS
* Lotus Japonicus which activates a type of protein where it's key to staying younger longer which will produce more collagen and elastin's
* Muscadine Grape has polifenol blend is mix well into each product, plays a role to protect and renew DNA skin cells. Moreover, it blocks the collagen and elastic which has already damage.
* Vital Repair + Complex gives an antioxidant nutrients and essential vitamins in order to inhibit the skin cells from an easily damage cells to growing more healthy skin cells

Still in doubt? Dont be, just remebr the VIVIX SHAKLEE has a powerful results so is…

MY SHAKLEE YOUTH SKINCARE

Image
My YOUTH Shaklee

APA ITU YOUTH?

YOUTH SHAKLEE SKIN CARE adalah SkinCare Baru Shaklee menggantikan Nutriwhite dan Enfuselle. Produk SHAKLEE YOUTH SKIN CARE ini adalah Rangkaian Penjagaan Kulit Muka / Skin Care Shaklee yang 100% semulajadi (natural) dan DIJAMIN BEBAS dari parabens, phtalates, hydroquinon, mercury. (COPY PASTE DARI SHAKLEE.COM.MY)


Skincare yang baru ini dibuat dengan adanya kerjasama dari pakar-pakar shaklee. Tujuannya keluarga shaklee ingin menghasilkan produk dimana sel kulit kita dapat memperbaiki keregangan, kecerahan dan tona kulit. Tambahan semestinya struktur kekedutan yang bakal menukarkan confidence seorang wanita. 
Youth memberi tindak balas  daripada formula seperti bahan-bahan anti-penuaan yang aktif dalam setiap produk YOUTH.

Apa yang siok dia kan kamu tanya? Produk YOUTH ini, adalah bahan semulajadi dari tumbuh- tumbuhan, dan tiada ujian penyeksaan haiwan, lagi-lagi ada bebas dari gluten. Penyimpanan satu produk boleh smpai la hari ke 60 daripada tarikh dig…